Millaista on omistaa deguja?

Tänään kerron degujen omistamisesta ja mitä kaikkea kuuluu degujen päivittäiseen sekä viikottaiseen hoitoon.

Malina ja Cherry eivät pidä meteliä öisin ja heräävät yleensä aamulla aikaisin. Aamulla/päivällä lisään deguille heinää ja pellettejä, jos niitä ei enää ole degujen häkissä paljon ja vaihdan päivän aikana degujen veden. Viikottain annan deguille myös eläinkaupasta ostettua yrttiruususekoitusta sekä välillä lähes viikottain vähän siemeniä, selleriä tai kaurahiutaleita. Viikottain annan deguille myös jyrsittäväksi puuta sekä pahvia.


Vietän paljon aikaa degujen kanssa, joskus pidemmän aikaa kerralla ja joskus taas lyhyempiä aikoja päivässä, jolloin degut saavat myös levätä enemmän ja olla keskenään häkissä. Laitan degut viikottain lähes joka päivä juoksemaan juoksupyöräänsä joksikin aikaa ja myös lattialle huoneen nurkkaan juoksemaan vapaana ja tietenkin deguja on vahdittava aina, kun ne ovat vapaana.

Eläinlääkärissä ei ole toistaiseksi tarvinnut degujen kanssa käydä. Malinalta tosin irtosi hännänpää, kun se oli pienempi, mutta verenvuoto lakkasi ja onneksi kaikki meni hyvin, joten eläinlääkäriin ei tarvinnut mennä. Degut ovat myös joskus hypänneet lattialle hieman korkealta, mutta mitään pahempaa ei ole ikinä onneksi sattunut.

Degut ovat ystävällisiä, sosiaalisia ja aktiivisia lemmikkejä. Degujen omistaminen on ihanaa!

Comments

Popular Posts