Pahvilaatikosta talo deguille

Teimme siskoni kanssa deguille pienestä pahvilaatikosta talon, johon leikkasimme oven ja ikkunat ja laitoimme sisälle heinää ja degun ruokasekoitusta. Laitoimme talon degujen häkkiin. Degut saivat sitten syödä talossa ja huomasin, että ne myös nukkuivat siellä. Ne alkoivat jyrsimään taloa rikki ikkunoiden kohdalta, mutta se on hyvä juttu, että deguilla on jyrsittävää. Pian yksi talon seinistä on melkein kokonaan jyrsitty.


Myöhemmin teimme toisenkin talon kahdesta pienestä pahvilaatikosta, jotka teippasimme yhteen. Leikkasimme pahvilaatikoihin reiän, josta degut pääsevät kulkemaan ylempään kerrokseen. Leikkasimme myös ikkunoita ja oven ja teimme kattoon myös luukkumaisen oven, josta degut pääsivät pois talosta. Sisälle laitoimme ylempään kerrokseen kylpyhiekkaa ja alempaan kerrokseen ruokaa ja jyrsijöiden aktivointilelu-pallon. Emme laittaneet taloa degujen häkkiin, koska siinä on teippiä. Vahdimme deguja, kun ne olivat talossa häkin ulkopuolella lattialla.

Tällaisen talon tekemiseen tarvitsee vain pahvilaatikon tai useamman pahvilaatikon ja talon sisälle voi laittaa vaikka ruokaa, heinää, kylpyhiekkaa, aktivointilelun tai keppejä. Jos tekee talon useammasta pahvilaatikosta ja teippaa pahvilaatikot yhteen, taloa ei kannata laittaa degujen häkkiin, etteivät ne jyrsi teippiä. Pahvilaatikosta tehty talo on hyvä aktiviteetti deguille tai vaikka muillekin jyrsijöille ja sitten keksii jotain käyttöä pahvilaatikoille. Talon voi tehdä minkä kokoisesta pahvilaatikosta tahansa, vaikka isostakin pahvilaatikosta. Isoon pahvilaatikkoon voi laittaa deguille kiipeilymahdollisuuksia. Taloon voi tehdä niin monta kerrosta kuin haluaa, mutta laatikot on teipattava hyvin kiinni toisiinsa. 

Comments

Popular Posts