Degut ovat mahtavia lemmikkejä!

Yli vuosi sitten mietin, että minkä lemmikin hankkisimme. Lopulta päädyimme ostamaan kaksi degua. Niiden nimeksi annoimme Cherry ja Malina. Ruskea agouti on Cherry ja hiekan/maitokahvin värinen Malina.
Eläinkaupassa Cherry uskalsi nopeasti tulla eläinkaupan työntekijän käteen, mutta Malina oli hieman arempi. Ensin degut tietenkin ovat vielä vähän arkoja, sillä ne eivät vielä ole tottuneet käsittelyyn ja uusiin ihmisiin.

Kesti jonkin aikaa, kunnes degut alkoivat tottua käsittelyyn ja otimme ne usein pois häkistään käteen ja ne kiipeilivät olkapäillä ja menivät huppuunkin. :D Ne saivat myös juosta vapaana huoneessa. Jos otat degut vapaaksi huoneessa, ota huomioon, että degut jyrsivät esineitä ja johtoja, joten johdot on otettava pois sen ajaksi tai deguille on laitettava jonkinlainen aitaus.

Otamme degut edelleenkin lähes joka päivä pois häkistään ja opetamme deguja myös välillä. Niille voi nimittäin opettaa erilaisia temppuja niin kuin olen joissain aiemmissa blogiteksteissäni jo kertonut.

Degut ovat aktiivisia ja älykkäitä eläimiä ja sopivat ihmisille, joilla on aikaa ja halua viettää paljon aikaa lemmikkiensä kanssa.
Degut ovat ihania ja mahtavia lemmikkejä! Sen takia blogin nimeksi tuli AmazingDegus.

Comments

Popular Posts