Kuinka paljon degut oppivat viikossa?

Degut ovat älykkäitä eläimiä ja niinpä opetin degujani melkein kokonaisen viikon ajan ja sen jälkeen pidin viikon tauon ja opetin jälleen deguja lähes viikon ajan näkeäkseni, kuinka nopeasti ja miten degut oppivat mitäkin temppuja ja kuinka hyvin ne muistavat oppimansa temput viikon kuluttua. Tein lähes jokaisesta opetuskerrasta muistiinpanoja ja tässä on tulokset! :)


Viikko 1 - Toisella deguistani Cherryllä pyörimistemppu onnistui hyvin joka kerta, mutta välillä degu yritti juosta karkuun. Välillä Cherry taas onnistui tekemään tempun pelkällä käskyllä "Pyöri". 
Malinalla onnistui pyörimistemppu myös hyvin, mutta sille piti opettaa temppua hieman pidemmän aikaa. Degujen väliset erot huomaa hyvin niitä opettaessa.


Tempussa, jossa degun on tarkoitus kiertää puinen esine, molemmat degut yrittivät välillä juosta karkuun.

Kolmannessa tempussa degun on tarkoitus hypätä esineen yli ja ensimmäisellä opetusviikolla degut yrittivät karata temppua tehdessä.

Viikko 2 - Tauko opettamisesta

Viikko 3 - Temput onnistuivat aika samanlailla kuin viime viikolla, mutta hyppytemppu onnistui nyt molemmilta mainiosti! Opettamiseen käytin tosin nyt kaurahiutaleita ja ensimmäisellä opetusviikolla auringonkukan siemeniä. Degut muistivat opettamani temput hyvin.

Jatkan degujen opettamista nyt rennompaa tahtia ja tulen tekemään muistiinpanoja degujen opettamisesta sekä julkaisemaan tuloksia tänne blogiini.

Comments

Popular Posts