Sairaudet deguilla; diabetes

Olen lukenut tietoa yleisimmistä sairauksista deguilla, sillä niistä on hyvä tietää, kun omistaa deguja. Tähän olen kirjoittanut lyhyesti tietoa diabeteksestä deguilla. Meidän degut tosiaan ovat onneksi terveitä. :) 💕

Degut sairastuvat diabetekseen helpolla ja sen takia sokeripitoista ruokaa esimerkiksi hedelmiä tai hunajaa sisältävää ruokaa ei tulisi antaa deguille. Jotkin kasviksetkin sisältävät aika paljon sokeria, joten on oltava myös tarkka siitä, ettei anna deguille esimerkiksi porkkanaa. Joillakin sivustoilla lukee, että porkkana olisi ihan okei deguille ja niin minäkin aluksi luulin, kunnes sain tietää, kuinka paljon porkkana oikeasti sisältää sokeria.

Diabeteksen oireet
Diabeteksen oireita deguilla voivat olla:
- Lisääntynyt virtsaaminen
- Lisääntynyt veden juonti
- Painon laskeminen
- Väsymys, heikotus
- Käytöksen muuttuminen

Mitä tehdä, jos epäilee diabetestä degulla?
Degujen diabetesta ei oikein voi parantaa, mutta oikeanlaisella ruokavaliolla ja liikunnalla diabeteksen oireet voivat vähentyä. Se voi auttaa tasaamaan degun verensokeriarvoja, mutta jos epäilet degullasi diabetestä, käythän degusi kanssa eläinlääkärissä, jolloin eläinlääkäri voi arvioida, onko degu sairastunut diabetekseen ja degu voi saada oikeanlaista hoitoa.

Comments

Popular Posts