Väärää tietoa deguista!

Hei ja tervetuloa lukemaan AmazingDegus-blogia. Tämä on blogi, jossa kerron tietoa deguista sekä myös omia ajatuksia ja kokemuksia degujen hoidosta ja niiden omistamisesta.


Olen huomannut paljon epäkohtia degujen hoitoon liittyvissä teksteissä ja muutenkin tiedossa, mitä joillain ihmisillä ja jopa deguihin perehtyneillä eläinkaupoilla on deguista. Jonkin aikaa sitten ostin eräästä eläinliikkeestä deguille sopivaa ruokaa. Niin ainakin luulin, koska niin siinä luki, mutta kotona kuitenkin huomasin, että ruoassa oli omenaa. Nimen omaan sokeripitoista ruokaa ei saa antaa deguille, sillä deguillehan voi todella helpolla tulla diabetes, eikä kenenkään degun omistajan tulisi ottaa sitä riskiä, että antaa tarkotuksella deguilleen sokeria, tässä tapauksessa hedelmäsokeria, mutta sekin on joka tapauksessa sokeria. En ymmärrä, miksi liikkeen omistajat eivät tarkemmin lue lemmikkien ruokien ainesosia tai toisessa tapauksessa enemmän tietoa eläimistä, joille tarkoitettua ruokaa myyvät, joten haluan vain muistuttaa kaikkia lukemaan degujen ruokien ainesosat ja jos ei ole varma, voi vaikka tarkistaa luotettavasta lähteestä, sopiiko ainesosa deguille. Toinen ainesosa, jota usea deguille tarkoitettu ruoka sisältää on ruusunmarja. Siinäkin on sokeria, joten se ei sovellu deguille. Yritin kerran löytää Googlesta tietoa, soveltuuko ruusunmarja deguille niin en löytänyt siitä minkäänlaista tietoa muuta kuin nettikauppoja, joissa myydään ruusunmarjaa sisältävää ruokaa deguille. Muistakaa, että sokeri ei ikinä sovellu deguille!

Olen lukenut myös monista eri lähteistä tietoa degujen hoidosta ja varsinkin suomenkielisillä sivustoilla usein lukee, että degut tarvitsevat suolakiven, mutta todella monella englanninkielisillä sivustolla taas lukee, että suolakivi ei ole hyväksi deguille ja suolaa on jo usein lisätty degujen pelletteihin. Olen myös lukenut, että siitä saattaa olla jotain haittaa degujen munuaisille (siis suolakiveen lisätystä kalsiumista). Kannattaa siis aina lukea tietoa deguista useista eri lähteistä ja mahdollisesti myös englanniksi.

Comments

Popular Posts