Juoksupyörä deguille

Deguille oli hieman vaikea löytää sopivaa juoksupyörää tai juoksulautasta, mutta vihdoin löysimme ja tilasimme deguille juoksupyörän ReptileManiacsilta. Se on halkaisijaltaan 30cm, sillä degujen juoksupyörän on oltava tarpeeksi iso, ettei esimerkiksi niiden selkä vaurioidu juostessa. 30cm on ihan hyvän kokoinen juoksupyörä pian 2-vuotiaille deguillemme ja oikeastaan minkä ikäiselle degulle tahansa. Degu ei nimittäin kasva enää noin yhden vuoden ikäisenä.


Cherryn ja Malinan juoksupyörä on puinen, sillä muovia degut jyrsivät ja se ei ole terveellistä. Degut jyrsivät kyllä myös puuta, mutta se ei ole haitallista deguille ja ainakin tähän mennessä näyttää siltä, että Cherry ja Malina ovat kiinnostuneempia juoksemisesta kuin puun jursimisestä. Myöskään metallinen juoksupyörä ei ole hyvä vaihtoehto "kaltereiden" takia, sillä useassa metallisessa juoksupyörässä on ikään kuin kalterit ja degut voivat satuttaa tassunsa niihin. 
Juoksulautasia suositellaan usein deguille ja on sekin hyvä vaihtoehto, jos löytää puisen tai metallisen ja tarpeeksi ison juoksulautasen.

Comments

Popular Posts