Onko degu sinulle sopiva lemmikki?

Tässä blogitekstissä kerron joitain asioita, mistä voit tietää, onko degu sinulle sopiva lemmikki vai olisiko joku muu lemmikki sinulle parempi.


Aika 
Mieti, olisiko sinulla aikaa ja halua hoitaa degujasi joka päivä ja myös käsitellä niitä päivittäin. Degu on eläin, joka usein tykkää, kun sitä käsitellään ja sen hoitamiseenkin (häkin siivoamiseen, jokapäiväiseen veden vaihtoon, ruoan lisäämiseen ja aktiviteettien keksimiseen) kuluu aikaa. Häkissä pidettyinä degujen häkistä lentää heinää ja muuta ulos häkistä lattialle. Sinulla täytyy myös olla aikaa siivota lattiaa usein häkin lähettyviltä, jos pidät deguja häkissä.

Tila 
Onko kotonasi tarpeeksi tilaa ja oletko löytänyt sopivan kokoisen häkin? Plussaa on myös se, että deguilla olisi tilaa juosta välillä vapaana huoneessa tai aitauksessa.

Elinikä 
Degut elävät noin 5-10 vuotta ja voivat hyvällä hoidolla joskus elää kauemminkin. Mieti pystytkö sitoutumaan degujen hoitamiseen niin kauaksi aikaa. Degut kiintyvät omistajaansa, jolloin degujen myyminen ei välttämättä olisi hyvä vaihtoehto.

Comments

Popular Posts