Kuningasboan poikasten hoito

Kuningasboan poikasten hoito

Vanhempieni käärmeet saivat poikasia, joista yhden minä saan hoidettavaksi myöhemmin, mutta tällä hetkellä hoidan albinoa, joten ajattelin kirjoittaa artikkelin boan poikasten hoidosta.

                        Albino-poikanen :)

Terraario ja lämpötila
Siirsimme albinon terraarioonsa, sillä aluksi poikasia pidetään samassa boksissa, mutta jonkin ajan kuluttua boa siirretään yksin toiseen terraarioon tai läpinäkyvään boksiin. Laitoin terraarion alle lämpömaton, että siellä on lämpimämpää. Lämpötilan tulisi olla noin 30 astetta ja toisella puolella terraariota pitää olla viileämpää eli noin 28 astetta. Laitoin terraarioon talouspaperia kolme kerrosta ja talouspaperin vaihdan noin kolme kertaa viikossa ja katson joka päivä, että talouspaperi on kostea, eikä ole alkanut kuivumaan. Talouspaperin päälle kaadetaan lämmintä vettä niin, että koko talouspaperi on märkä ja vettä lisätään terraarioon, jos talouspaperi on alkanut kuivumaan. Talouspaperi käy poikasille hyvin terraarion pohjalle. Terraarioon laitoin myös tekokasvin, jossa käärme voi kiipeillä. Terraarioon voi laittaa juuri esimerkiksi tekokasvin, mutta ota huomioon, että kaikkia tekokasveja ei ole helppo puhdistaa.

Ruokinta
Poikanen ruokitaan noin viikon välein. Hiirtä roikotetaan pihdeillä ja heilutetaan sitä vähän poikasen pään lähellä. Joskus boa hyökkää hiirtä kohti ja nappaa sen ja sitten syö, mutta toisinaan poikaset eivät taas nappaa hiirtä pihdeistä. Albinokaan ei napannut hiirtä pihdeistä, joten laitoin hiiren boan lähelle terraarioon ja hetken kuluttua se alkoi syömään hiirtä. Toisella ruokintakerralla se otti hiiren pihdeistä. Se on hyvä juttu, että boa on alkanut syömään ja tarkoittaa, että boa on terve. Kaikki käärmeen poikaset eivät aina ala syömään, mutta siihen on erilaisia tapoja, miten voi saada käärmeen syömään. Ruokinnan jälkeen seuraavana päivänä käärmettä ei tulisi käsitellä, ettei se oksenna ja poikanen saattaisi jopa kuolla siihen.

Nahan vaihto
Käärmeen poikaset luovat nahkansa usein kuin taas vanhemmat käärmeet luovat nahkansa harvemmin. Poikasella voi kestää noin kuusi viikkoa tai vähemmän, että se luo nahkansa ensimmäisen kerran. Käärmeen silmät muuttuvat vaaleammiksi, kun se aikoo pian luoda nahkansa.

Vesi
Vesi on vaihdettava lähes päivittäin ja vesikippo myös pestävä. Käärmeille annamme esimerkiksi vedenkeittimellä kiehautettua vettä, mutta tietenkin viileää jäähtynyttä vettä, ettei käärmeelle tule hanavedestä haittallisia bakteereja.

Comments

Popular Posts