Millainen lemmikki on kääpiöhamsteri?

Kääpiöhamsteri on ihana lemmikki! Minulla on alle vuoden vanha talvikko nimeltä Chili. Ajattelin kirjoittaa kääpiöhamstereista blogitekstin, vaikka tämä blogi kertookin pääosin deguista.
Toisin kuin degut, kääpiöhamsterit ovat yöeläimiä. Ne voivat myös olla hereillä päivällä, mutta ovat aktiivisimpia yöllä tai illalla. Talvikoiden tulee elää yksin, sillä ne erakoituvat aikuisena, mutta esimerkiksi roborovskeja voidaan pitää useampia.

Kääpiöhamsterit syövät siemeniä, pellettejä ja kasviksia. Kääpiöhamstereille myydään myös erilaisia herkkuja. Annan Chilille silloin tällöin herkkunappeja ja muuta ruokaa tavallisen kääpiöhamsterin ruokasekoituksen lisäksi. Jauhomadot ovat myös hyvä lisä hamsterin ruokavalioon.

Minun kääpiöhamsterini tykkää juosta juoksupyörässä yleensä illalla tai yöllä. Kääpiöhamsterit ja muut hamsterit tarvitsevat liikuntaa, joten niillä on hyvä olla juoksupyörä. 

Kääpiöhamsterit ovat sillä tavalla siistejä lemmikkejä, että niillä on usein yksi vessanurkkaus, eivätkä ne muutenkaan sotke paljoa.

Kun otan talvikkoni käteen, se liikkuu melko nopeasti, joten on oltava varovainen, ettei se putoa. Suosittelen ottamaan kääpiöhamsterin käteen matalalla (jokin aitaus on myös hyvä), ettei se vain putoa lattialle ja loukkaannu.

Kääpiöhamstereita voi pitää häkissä tai terraariossa, mutta on otettava huomioon, että kääpiöhamsterit ovat pieniä ja jos häkin kaltereiden välit ovat liian isoja, se saattaa päästä karkuun väleistä. Kääpiöhamsterit pitävät kaivamisesta, joten purua on oltava aika paksu kerros.

Comments

Popular Posts