Itse tehdyt virikkeet jyrsijöille

Jyrsijöille voi tehdä itse nukkumapaikkoja, piilopaikkoja, tunneleita ja muita virikkeitä.
Olemme tehneet deguille erilaisia virikkeitä ja tässä tekstissä on ideoita virikkeistä deguille tai muille jyrsijöille.
Nukkumapaikka kankaasta - Tein deguillemme joskus nukkumapaikan vanhasta kylpytakista. Kylpytakin kangas oli juuri mukavan pehmeää nukkumapaikaksi. Ompelin kankaasta sopivan kokoisen "pussukan", johon degut mahtuvat nukkumaan. Kiinnitin nukkumapaikan häkkiin muistaakseni ensin ohuella köydellä, mutta degut purivat sen rikki niin kiinnitin sen ketjuilla, jotka olivat tulleet mukana joistain degujen tarvikkeista.

Virkattu riippumatto - Riippumaton voi tehdä virkkaamalla vaikka kiinteillä silmukoilla sen kokoisen kuin siitä haluat. Olen virkannut sellaisen ja kiinnitin sen köysillä roikkumaan, mutta degut purivat ne rikki, joten aion varmaan virkata jonkinlaiset nauhat, joilla kiinnitän riippumaton.

Tunneli paperirullasta - Vessa- tai talouspaperirullan pahvi on hyvä tunneli pienelle jyrsijälle. Annan paperirullia tunneleiksi kääpiöhamsterilleni ja deguillekin annoin, kun ne olivat pienempiä. Nykyään annamme vessapaperirullan pahvia deguille lähinnä jyrsittäväksi.

Ruokapiilot vessapaperirullasta - Vessapaperirullan pahvin taittelemalla saa ruokapiilon. Piilota sinne vain hyvää jyrsijän ruokaa ja jyrsijöiden on tarkoitus yrittää saada ruoka itselleen.

Virkattu heinä"piilo" - Esimerkiksi isoäidinneliötä virkkaamalla ja ompelemalla sen kiinni, saat heinä"piilon". Laita sinne vain heinää.

Ruukku ja köysi - Kiinnitimme ruukun kiinni häkkiin köydellä (Ruukun pohjassa on reikä) ja testasimme olisiko se hyvä virike deguille. Degut piilottavat välillä sinne ruokaa ja niin sanotusti kaivavat sitä. Pienempi jyrsijä menisi ruukkuun sisälle.

Pahvilaatikosta piilopaikka - Leikkasimme pieneen pahvilaatikkoon reiän (Reikiä voi myös leikata useampia) , josta degut pääsevät pahvilaatikon sisälle ja sieltä ulos.

Comments

Popular Posts