Aktiviteetit deguille

Degut ovat aktiivisia jyrsijöitä, joten ne tarvitsevat paljon tekemistä! Tässä artikkelissa kerrotaan erilaisista aktiviteeteista ja leikeistä deguille. 
Degut tarvitsevat jyrsimistä ja niiden on myös välillä lyhennettävä hampaitaan jyrsimällä. Jyrsimisleluiksi sopivat ihan hyvin vaikka koiran lelut, kunhan ne eivät vain ole muovia. Degut tykkäävät 
myös jyrsiä keppejä. Niitä voi kerätä ulkoa tai ostaa joistakin eläinkaupoista. Meidän deguillamme on myös yleensä pahvia jyrsittävänä. Pahvi laitetaan häkin kaltereiden välistä, jolloin degun on helppo jyrsiä sitä.

Tunneleista kulkeminen voi myös olla kivaa tekemistä deguille. Tunneleita voi laittaa degujen häkkiin tai leikkiessä degujen kanssa häkin ulkopuolella.

Jyrsijöille myydään leluja, joihin piilotetaan jyrsijän ruokaa ja degun on tarkoitus yrittää saada ruoka itselleen. Se on hyvä aktivointilelu deguille. Sellaisia voi myös tehdä itse esimerkiksi jonkinlaisesta paksusta langasta vaikka virkkaamalla. Niihin voi piilottaa hyvin myös heinää.

Juoksulautanen tai juoksupyörä on myös yksi aktiviteetti degulle. (Muovinen ei ole hyvä, sillä degut jyrsivät muovisia esineitä.)

Deguille voi opettaa erilaisia temppuja. Olen kirjoittanut siitä artikkelin ja voit käydä lukemassa sen, jos haluat lisää tietoa degujen opettamisesta. Artikkelin nimi on "Degujen agility".







Comments

Popular Posts